Tort pychotka-piętrowy

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób

Do każdego tortu wymyślam kilka kremów ,aby był pyszny .

  • Dla 3 osób

Składniki:

  • BISZKOPT I:6 Jajek
    *1szkl. cukru
    *1szkl. mąki tortowej
    *łyżeczka proszku do pieczenia
    Ubić biszkopt :białka ubić z solą ,dodać powoli cukier ,ubić, dodać żółtka ,chwilę ubić i dodać mąkę przesianą z p
    BISZKOPT II :Takie same składniki jak na biszkopt pierwszy.
    BLAT KOKOSOWY NA DUŻY BISZKOPT ;
    * 3 białka
    *1/4 szkl. cukru
    *10 dag wiórek
    *pół torebki budyniu śmietankowego.
    KREM CZEKOLADOWY:
    * 250 ML. śmietany kremówki
    *250g serka mascarpone
    *200 g ciemnej czekolady
    *4 łyżki c. pudru
    II KREM AJERKONIAKOWY.
    III KREM ORZECHOWY:
    *2 Szkl. zmielonych orzechów Włoskich
    *pół szkl. mleka
    * kostka masła
    *3 łyżki cukru pudru
    *olejek migdałowy ,lub rumowy
    *2 łyżki spirytusu
    *odrobina kawy i ciemnego kakao
    IV KREM: KREMÓWKA
    *300 ml. kremówki 30%
    *malinowy krem -ubija się go ze śmietaną kremówką
    V KREM :Z BIAŁEK
    *5 białek
    *1 szkl. cukru
    *1,5 łyżki żelatyny
    * pół szkl. wrzącej wody.
    POLEWA CZEKOLADOWA.
    DODATKOWO:
    *wiśnie z e słoika
    *maliny
    *dżem z czarnej porzeczki
    FOREMKA W KSZTAŁCIE SERCA.


















    *3 białka
    *1/4szkl. cukru
    *10 dag wiórek
    *pół torebki budyniu śmietankowego.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Torty Kremówka Dżemy

Tort pychotka-piętrowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • tort 1. BISZKOPT I i II ;
    Ubić białka z solą , dodać cukier ubić , dodać żółtka ,krótko ubić ,dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i wymieszać łyżką. Upiec jeden większy biszkopt w tortownicy , a drugi w mniejszej tortownicy i za jednym zamachem upiec z tego ciasta ,ciasto w foremce serca. Upiec ,każdy 25-30 min w 180 stopniach.
    KREM I: CZEKOLADOWY:
    Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej .Ostudzić .Serek mascarpone ubić z cukrem pudrem i dodać czekoladę. Delikatnie wlewać małym strumieniem. Zaraz za czekoladą wlać małym strumieniem cały czas mieszając śmietankę
    II KREM ; ORZECHOWY:
    Mleko zagotować i zalać nim orzechy, pomieszać.Masło utrzeć z cukrem ,dodać aromat, wystudzone orzechy, dodać spirytus, kawę i kakao. Wymieszać.
    III : KREM AJERKONIAK : KUPNY .
    IV KREM: ŚMIETANA KREMÓWKA ,ubita z kupnym malinowym kremem ubijanym na kremówce.
    IV KREM: Z BIAŁEK:
    Białka ubić z solą ,dodać cukier, ubić na sztywno , dodać rozrobioną we wrzątku i ostudzoną żelatynę .
    SKŁADANIE TORTU;
    Wszystkie blaty tortu nasączyć z : woda+cukier+cytryna+olejek rumowy.
    Na pierwszy blat nasączony rozsmarować krem czekoladowy i na niego ułożyć wiśnie. Przykryć drugim blatem nasączyć posmarować dżemem n i na dżem rozsmarować krem ajerkoniakowy ,na to położyć blat kokosowy , na kokos krem orzechowy .Teraz na biszkopt duży kładziemy mały krążek biszkoptu , nasączyć ,na to krem z kremówki ubitej z kremem malinowym na to układamy maliny , na maliny krem z kawy .Ostatni blat biszkoptu nasączyć i grubo nałożyć krem ubity z białek , cukru i żelatyny. Cały tort oblać polewą czekoladową i na górę ułożyć biszkopt -serce .Jeśli jest grubsze jak moje to przełożyć kremem malinowym ubitym na kremówce . Serce posmarować kremem z czerwonym barwnikiem.Udekorować według uznania .PYCHOTKA.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Białka Maliny Orzechy Czekolada Żelatyna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować