Tort princessa

0 (0 ocen)

  • Trudny

Bardzo dobry i smaczny ;)

  • Trudny

Składniki:

  • BISZKOPT:
    - jajka: 6 sztuk
    - cukier: 1.5 szklanki
    - mąka tortowa: 1.5 szklanki
    - mąka ziemniaczana: 2 łyżki
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    MASA:
    - śmietana 30%-36%: 0.5 litra
    - cukier puder: 2 łyżki
    - Śmietanfikst: 2 opakowania
    - batony Princessa kokosowa XXL: 2 opakowania
    - ananas z puszki: 1 puszka
    DEKORACJA:
    - bita śmietana: 200 mililitrów
    - wiórki kokosowe: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort princessa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt; jajka ubijamy z cukrem na puszysta masę ok. 15 min. Mąki i proszek do pieczenia przesiewamy przez sito i delikatnie mieszamy z masa z jajek. Wlewamy do tortownicy. Pieczemy ok. 50 min ( najpierw 160 stopniach a gdy ciasto wyrosnie zwiekszamy temp. Do 180 stopni C.)
    Ostudzony Biszkopt przekrajamy na 3 krążki. Każdy skrapiamy sokiem z ananasa. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier puder i śmietan-fiksy. Batony kruszymy, ananasy kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do bitej śmietany. Mieszamy. Krążki przekładamy masą. Ostatni krążek i boki smarujemy tylko bitą śmietaną. Posypujemy wiórkami kokosowymi. Dekorujemy owocami .
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować