Tort prezent

4.51 (184 ocen)

  • 1 godz. 30 min

To moje pierwsze dzieło z masą cukrową

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 2 biszkopty po
    10 jaj 1 szkl cukru
    1 szkl.maki pszennej
    1 łyżka maki ziemniaczanej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Masa
    1 litr smietany 36% 2 galaretki malinowe
    0,5szkl.cukru pudru
    maliny mrożone(lub inne)
Wystaw ocenę:

4.51 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort prezent - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty
    białka ibić na sztywno z cukrem
    dodać żółtka
    i na koniec maki przesiane z proszkiem
    Masa
    śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem,dodać tężejące galaretki
    Biszkopty przekroić na placki,nasączyc wodą z cytryną
    przekładać bitą śmietaną a na niej układać dość gęsto maliny.Całość posmarować masą maślaną i obłożyć masącukrową.Przykleić pasek masy cukrowej w innym kolorze i na górze zrobić kokardkę.
    Klej możemy zrobić z rozpuszczonej żelatyny z dodatkiem cukru pudru.
    1 łyżeczka żelatyny rozpuszczona w odrobinie wrzątku i ok łyżka pudru.Jak będzie za gęsty dodać wody

Porady

Ten tort trzeba obłożyć masą maślaną lub budyniową ponieważ bita śmietana rozpuszcza masę cukrową

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować