1.Biszkopty
białka ibić na sztywno z cukrem
dodać żółtka
i na koniec maki przesiane z proszkiem
Masa
śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem,dodać tężejące galaretki
Biszkopty przekroić na placki,nasączyc wodą z cytryną
przekładać bitą śmietaną a na niej układać dość gęsto maliny.Całość posmarować masą maślaną i obłożyć masącukrową.Przykleić pasek masy cukrowej w innym kolorze i na górze zrobić kokardkę.
Klej możemy zrobić z rozpuszczonej żelatyny z dodatkiem cukru pudru.
1 łyżeczka żelatyny rozpuszczona w odrobinie wrzątku i ok łyżka pudru.Jak będzie za gęsty dodać wody
Porady
Ten tort trzeba obłożyć masą maślaną lub budyniową ponieważ bita śmietana rozpuszcza masę cukrową
Komentarze