7. tort pod brzoskwiniowym kwiatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT: oddzielić żółtka od białek, białka ubić na najwyższych obrotach na sztywną pianę, dodać pozostałe składniki do piany, zmiksować wszystko na najniższych obrotach, dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto, piec 35 minut w 180 stopniach, dobrze wystudzić, wystudzony placek przekroić na 3 części, każdą część dokładnie nasączyć syropem z brzoskwiń,
2.KREM: kremówkę ubić na najwyższych obrotach, włączyć najniższe obroty i dodać śmietan fixy i rozpuszczoną w kąpieli wodnej dobrze wystudzoną czekoladę.
3.NA KONIEC: na 1 placek wyłożyć część kremu na to kilka plasterków brzoskwiń, położyć na to 2 placek, zrobić to samo co z pierwszym, położyć 3 placek, następnie czynność powtórzyć łącznie z posmarowaniem boków tortu.
4.Wierzch tortu posypać wiórkami kokosowymi, a boki rozgnieconymi herbatnikami. Na środku tortu poukładać w ,,słoneczko,, plasterki brzoskwiń, a pozostałe plasterki na brzegu tortu wypukłą częścią do zewnątrz aby utworzyć kwiat.
Porady
Pozwólmy tortowi odpocząć parę godzin w lodówce, będzie o wiele lepszy.
Komentarze