tort Pavlova z mikrofalówki

4.49 (209 ocen)

  • 30 min

Szybko gdy przyjdą niezapowiedziani goście

  • 30 min

Składniki:

  • 4 białka
    1 szklanka cukru
    1/2 łyżeczki aromatu waniliowego
    kilka kropli octu winnego
    2/3 szklanki śmietany kremowki
    1 kiwi pokrojone w plasterki
    100g truskawek pokrojonych w plasterki

Wystaw ocenę:

4.49 (209 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort pavlova z mikrofalówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubijamy białka tak długo aż zaczną się pienic. Dodajemy połowę cukru i ubijamy energicznie. Dodajemy resztę cukru, aromat i ocet. Ubijamy tak długo, aż cukier się rozpuści. Nakładamy masę na arkusz papieru do pieczenia tak, aby stworzyć koło o średnicy 23cm. Pieczemy 2 minuty w mikrofalowce ustawionej na najwyższą moc. Uchylamy drzwiczki i zostawiamy ciasto na 10 minut. Wyjmujemy , odklejamy papier i studzimy. Ubijamy śmietanę, aż zgestnieje i rozsmarowujemy po bezie. Na wierzch układamy owoce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować