Tort Pavlova z owocami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Uwielbiam przygotowywać słodkości dla mojej rodziny a ten tort znika w mgnieniu oka z naszego stołu.

  • 15 min

Składniki:

  • 25 dkg cukru pudru
    7 białek
    po łyżeczce białego octu i mąki ziemniaczanej
    500 ml śmietany kremówki
    owoce sezonowe lub mrożone
    cukier puder

Tort pavlova z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Białka ubij na sztywno.Pod koniec ubijania stopniowo dodawaj cukier puder,a na koniec mąkę ziemniaczaną i ocet,delikatnie wymieszaj.
    2.Blaszke wyłóż papierem do pieczenia.Na papierze narysuj dwa okręgi.Wyłóż na nie masę białkową.Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st.Po 5 minutach zmniejsz temp. do 150 st.Piecz 90 min.Studź w uchylonym piekarniku.
    3.Śmietanę kremówkę ubij na sztywno.
    4.Wystudzone bezy zdejmij z blaszki.Połóż na paterze.Przełóż ubitą śmietaną.Wierzch ozdób resztą śmietana i owocami.Całość posyp cukrem pudrem.

Komentarze

Podobne przepisy