Tort Pavlova

  • wyświetlono: 537 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Szybki tort z sezonowymi owocami i do tego pyszny.

Mienta

Składniki


2 białka z niewielkich jajek
100 g drobnego cukru ( nie cukru pudru)
szczypta soli
250 ml śmietanki 30%
łyżka fixu do śmietany
szklanka truskawek i malin

Sposób przygotowania przepisu:

Tort Pavlova

  • 1. Piekarnik nagrzewamy do 120 stopni.

    Białka ubijamy ze szczyptą soli.

    Gdy będą już prawie sztywne zwiększamy obroty miksera na maxa i powoli dosypujemy po łyżce cukru.

    Ubijamy do momentu aż cukier się rozpuści a masa stanie się gęstą, klejąca i błyszcząca.

    Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy gotową masę.

    Wkładamy ją do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20 minut po czym zmniejszamy temperaturę do 100 stopni i pieczemy jeszcze 50 minut.

    Bezę studzimy w wyłączonym piekarniku.

    Gdy już się wysuszy ubijamy śmietankę dodając do niej śmietanfix.

    Ubitą wykładamy na bezę.

    Na wierzchu układamy świeże owoce.

    Smacznego :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zyciesezonowe_przysmakitortTruskawkibezapavlova

Komentarze

Podobne przepisy

Tort bezowy (Pavlova) z masłem orzechowym

Dodane przez: Ivka76

Tort bezowy (Pavlova) z masłem orzechowym,...

Kusząca Pavlova przełożona kremem...

image-04l7e2m

Dodane przez: KuchniaPoli

Pavlova

Pavlova, królowa wśród bez. Deser...

Dodane przez: sajpa23

Tort Pavlova z owocami

Uwielbiam przygotowywać słodkości...

Tort bezowy Pavlova z malinami i płatkami pelargonii

Dodane przez: Przepisy Online

Tort bezowy Pavlova z malinami i płatkami...

Słodki tort Pavlova z owocami i...

Piętrowy tort pavlova z truskawkami i poziomkami

Dodane przez: alaaa

Piętrowy tort pavlova z truskawkami i poziomkami

Delikatnie ,słodko i pysznie.

Pavlova z ananasem

Dodane przez: czarrna

Pavlova

Dla mnie Pavlova to odrobina luksusu,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE