Tort owocowy

0 (0 ocen)

  • 5 godz.

z masą jogurtową

  • 5 godz.

Składniki:

  • 1 paczka małych biszkoptów
    1 duży jogurt truskawkowy 400 g
    2 galaretki truskawkowe
    750 ml wody
    3 płaskie łyżki cukru pudru
    truskawki (mogą być mrożone)

Tort owocowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortownicę wyłożyć biszkoptami.
  • 2. Galaretkę zalać szklanką wrzącej wody. Mieszać do rozpuszczenia.
  • 3. Jogurt ubić z cukrem mikserem, wlać przestudzoną galaretkę i dalej ubijać. Poczekać, aż zacznie tężeć i wylać na biszkopty. Dać do lodówki, aż zastygnie.
  • 4. Galaretkę zalać 500 ml wrzącej wody, pozostawić do wychłodzenia, tężejącą zalać truskawki.

Porady

Tortownica 20 cm.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy