Tort owocowy

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Urodzinowy , letni tort.

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • BISZKOPT:
    - mąka (pszenna): 0.75 szklanki
    - mąka (ziemniaczana): 0.25 szklanki
    - cukier: 0.75 szklanki
    - jaja: 4 sztuki
    - proszek o pieczenia: 1 łyżeczka
    MASA:
    - śmietana: 500 mililitrów
    - cukier (puder): 0.5 szklanki
    - serek (mascarpone): 250 gramów
    - galaretka (cytrynowa): 1 opakowanie
    - woda: 0.5 szklanki
    - brzoskwinie: 0.5 kilograma
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty

Tort owocowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja ubijamy z cukrem . Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy do tortownicy .Pieczemy w 180 st. 30 min.
    Upieczony biszkopt po wyjęciu z piekarnika rzucamy na podłogę z wysokości około 40 cm. Wystudzić.
  • 2. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy serek .Delikatnie wymieszać. Galaretke rozpuścić w 1/2 szkl wody. Wystudzić. Galaretke połączyć ze śmietaną.
  • 3. Biszkopt przekroić na 2 części. Na dolnym krążku rozsmarować 1/3 masy.Ułożyć plasterki brzoskwiń. Wylać 1/2 pozostałej masy. Przykryć drugim biszkoptem. Resztę masy rozsmarować na wierzchu i bokach. Udekorować. Schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Mascarpone Owoce Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (187 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Tort owocowy z czekoladą

4.5 (187 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Tort owocowy z czekoladą

Skotka Pyszny letni deser z dużą ilością owoców i czekolady. 1 godz. 30 min

To może cię zainteresować