Tort orzechowo - kokosowy z karmelem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt orzechowy: Białka ubić na sztywno, dodać cukier a następnie żółtka. Gdy masa będzie jednolita wsypać pozostałe składniki delikatnie wymieszać łyżką. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach. Przekroić na 3 części.
2.Krem kokosowy: Żelatynę zalać 2 łyżkami zimnej wody, gdy napęcznieje rozpuścić w ¼ szklanki wrzącej wody. Śmietanę ubić na sztywno dodając cukier puder na końcu dołożyć kokos. Do ubitej śmietany wlewać powoli letnią żelatynę. Całość dokładnie połączyć mikserem na małych obrotach.
3.Przełożenie:
Każde z ciast oprócz spodniego, posmarować z obu stron karmelem i przełożyć kremem kokosowym. Dowolnie udekorować.
Komentarze