TORT OMBRE ROSE

4.5 (191 ocen)

  • 3 godz.

Tort dwupiętrowy :)

  • 3 godz.

Składniki:

  • - 8 jaj
    - 30 dag.cukru
    - 30 dag mąki
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    - 5 łyżek oleju
    Ciasto podzielic na 3 lub 4 cześci do każdej dodawac różowy barwnik, tak aby każdy z biszkoptów miał inny odcień (od najciemniejszego do najjasniejszego )
    Składniki biszkoptu połączyc i upiec. Po upieczeniu i wystudzeniu przeciąc na 3 lub 4 blaty.
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Tort ombre rose - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. KREM:
    - 2 żółtka
    - 10 dag cukru
    - 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej
    - 1/2 l. mleka
    - kostka masła

    Ugotowac budyń i po wystudzeniu utrzec z kostką masła.

    Biszkopty nasączyc ulubionym ponczem, wykładac częśc kremu, na krem miejscami wykładac frużelinę z czerwonej porzeczki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Tort bezowy ombre

To może cię zainteresować