TORT OMBRE ROSE

  • wyświetlono: 2291 |
  • dodany do książki kucharskiej: 14 |
  • polecenia: 0

Tort dwupiętrowy :)

Swiat_Pasji
  • 180min

Składniki

- 8 jaj
- 30 dag.cukru
- 30 dag mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 5 łyżek oleju
Ciasto podzielic na 3 lub 4 cześci do każdej dodawac różowy barwnik, tak aby każdy z biszkoptów miał inny odcień (od najciemniejszego do najjasniejszego )
Składniki biszkoptu połączyc i upiec. Po upieczeniu i wystudzeniu przeciąc na 3 lub 4 blaty.

Sposób przygotowania przepisu:

TORT OMBRE ROSE

  • 1. KREM:
    - 2 żółtka
    - 10 dag cukru
    - 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej
    - 1/2 l. mleka
    - kostka masła

    Ugotowac budyń i po wystudzeniu utrzec z kostką masła.

    Biszkopty nasączyc ulubionym ponczem, wykładac częśc kremu, na krem miejscami wykładac frużelinę z czerwonej porzeczki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zycieTORT OMBRE ROSEtorty swiatpasji

Komentarze

Podobne przepisy

Tort

Dodane przez: Pauula57

Tort

tort zrobiłam na urodziny mojej...

Tort Szwarcwaldzki

Dodane przez: bogusia82

Tort Szwarcwaldzki

Bardzo smaczny i efektowny tort...

tort

Dodane przez: Konto nieaktywne

Tort

Smaczny i łatwy w wykonaniu torcik.

Tort Tęczowy

Dodane przez: Kloruś

Tort Tęczowy

Tort jest pyszny lekki i niezbyt...

Tort

Dodane przez: czarrna

Tort

Pyszny tort z przepisu mojej Babci...

tort dla mojej mamci

Dodane przez: anna33

tort

Jest to tort na 50-lecie urodzi...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE