1.Biszkopt:
Białka ubić z połową cukru, następnie ubić żółtka z drugą połową cukru. Zmieszać mąki z proszkiem do pieczenia. Do ubitych białek dolać żółtka, wymieszać, następnie stopniowo, przez sitko dodawać mąkę i delikatnie mieszać.
Krem:
Ubić zimną śmietanę, dodać do niej cukier i Śmietan-fix.
Przekroić biszkopt na 3 części, nasączyć pierwszą z nich, następnie nałożyć marmoladę i bitą śmietanę, nasączyć kolejny i nałożyć sam krem, na górną część i boki wysmarować resztę kremu. Rurki "przyklejać" do boków tortu, na wierz posypać pokrojoną czekoladą, udekorować wstążką, truskawkami i włożyć karty. Smacznego !
Porady
Wzależności od upodobać marmolada może być w innym smaku, tak jak czekolada na wierzchu.
Komentarze