PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874TORT NALEŚNIKOWY Z MIĘSEM MIELONYMhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0002/63/824d6f2dfc677b020cd036e82d4934480696c412.jpeg25601712http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/tort-nalesnikowy-z-miesem-mielonym-4
- jajka: 10 sztuk
- mleko: 1 szklanka
- mąka: 1 szklanka
- marchewka: 3 sztuki
- mięso mielone: 50 dekagramów
- cebula: 1 sztuka
- ser żółty: 20 dekagramów
- majonez: 5 łyżek
- sól, pieprz, cukier do smaku: 1 szczypta
- olej: 4 łyżki
- natka pietruszki do dekoracji pęczek: 0.25 sztuki
Sposób przygotowania przepisu:
TORT NALEŚNIKOWY Z MIĘSEM MIELONYM
1.
Z 2 jajek, mąki, mleka, gazowanej wody mineralnej oraz szczypty soli przygotuj gładkie ciasto. Odstaw na 30 minut, a po tym czasie smaż na rozgrzanym oleju rumiane naleśniki.
2.
Pozostałe jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie, ostudź i obierz. Przekrój na połówki, wydrąż żółtka i umieść w misce. Rozdrobnij. Białka zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
3.
Marchewki oczyść, umyj, wrzuć na osolony wrzątek i krótko obgotuj (5-8 minut). Wyjmij i przestudź. Dwie marchewki zetrzyj na tarce.
4.
Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Wrzuć rozdrobnione mięso mielone. Dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj. Dodaj obraną i posiekaną cebulę. Smaż często mieszając 10 minut.
5.
Dodaj starty na tarce ser i marchewki, wymieszaj. Smaż jeszcze 5 minut. Naleśniki układaj warstwami na talerzu przekładając masą mięsną. Ostudź. Cały tort posmaruj majonezem. Wierzch obsyp żółtkami i białkiem, boki białkami. Ozdób marchewkowymi kwiatkami i natką.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze