Tort nalesnikowy z granatem i... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z granatu wyjąć pestki i umieścić je np. w miseczce. Wszystkie składniki na naleśniki umieścić w dużej misce i za pomocą miksera wymieszać na jednolite nie za gęste ciasto. Na patelnię do naleśników wlewać porcje ciasta i smażyć grubsze naleśniki (powinno wyjść 8 grubych). Usmażone układać jeden na drugim.
2.Do drugiej miski włożyć twaróg i znowu użyć mikser i utrzeć twaróg z cukrem po czym dodać jogurt i wszystko wymieszać. Konsystencja powinna być taka aby można było masę bez problemu rozsmarować. Jeśli okaże się za gęsta dodać jeszcze trochę jogurtu.
3.Przygotować paterę lub talerz i położyć pierwszy naleśnik. Na niego wyłożyć porcję dżemu i rozsmarować dżem po naleśniku. Przykryć drugim naleśnikiem i wyłożyć porcję masy serowej i rozsmarować. Przykryć kolejnym naleśnikiem aż do wyczerpania składników. Naleśnik bez żadnej warstwy powinien być jako ostatni. Górę torcika posypać cukrem pudrem. Na koniec wierzch obsypać pestkami granatu.
4.
Torcik można spożywać od razu lub schłodzić w lodówce.
Komentarze