Tort na wszystkie okazje

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Ten przepis na tort sprawdza się zawsze a jego forma podania zależy od okazji. Jedna rzecz która nigdy nie jest taka sama to ozdoby :)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    - 10 jaj
    - 35 dkg cukru pudru
    - 20 dkg mąki
    - 1 łyżka mąki ziemniaczanej
    - 3-4 łyżki kakao
    - 1/2 proszku do pieczenia
    - krem do tortów
    - owoce do przełożenia

Tort na wszystkie okazje - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywno. Pomału dodawać cukier a następnie żółtka.Pomału wsypać mąki z proszkiem i na końcu kakao. Piec ok 40 minut w temperaturze 180 stopni.
  • 2. Biszkopt przecinamy na trzy części, każdą skrapiamy herbatą z cytryną bądź kompotem z wiśni z odrobią spirytusu.
  • 3. Biszkopt przekładamy gotowym kremem do tortów (smak według uznania) wykonanym według przepisu na opakowaniu i owocami.
  • 4. Góra tortu należy już do naszej fantazji. Może to być albo lukier plastyczny albo krem do tortów.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy