Tort z masą cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ubić białka na sztywną pianę, dodać cukier, a następnie żółtka i na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao. Piec na 190 stopni 20-25 min.
2.Białka ubić na sztywno, dodać cukier, a następnie kokos wymieszany z proszkiem do pieczenia. Piec na 190 stopni 20-25 min.
3.Szklankę mleka zagotować z cukrem, w pozostałej części mleka rozmącić żółtka i mąki, nie może być grudek i wlać do gotującego się mleka. Gotować ok. 5 min. Powstały budyń musi być gęsty. Wystudzić.
4.Utrzeć masło na puch i dodawać po łyżce budyniu i kawy.
5.Ciemny biszkopt przekroić na 2 blaty i przełożyć masą. Przyozdobić i dać do stężenia w chłodne miejsce.
Porady
Forma 23 na 34 cm lub tortownica o średnicy 27 cm. Najlepiej upiec biszkopty dzień wcześniej. Trochę masy zostawić do ozdoby na boki i wierzch.
Komentarze