Tort na roczek cyferka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Biszkopt: Białka ubij na sztywną pianę,
2.Dodaj cukier a następnie żółtka i miksuj do uzyskania gładkiej masy.
Mąki z proszkiem przesiej przez sitko i delikatnie wymieszaj łyżką.
3.wyłóż na blachę wyłożoną papierem i upiecz w 160 st.C około 30 min.
4.tak przygotowane 2 biszkopty ostudź.
5.przygotuj krem:
Odlej troszkę zimnego mleka aby rozrobić masę budyniową z cukrem.
Zagotuj resztę mleka i dodaj rozrobiony budyń z cukrem. pozostaw do ostudzenia.
Następnie miękką margarynę zmiksuj dodając po łyżce budyniu.
6.Z biszkoptów wytnij kształt cyferki 1. przełóż kremem i owocem. wygładź brzegi tortu kremem i obłóż masą cukrową lub wygładź wierzch kremem.
Pozostały krem zabarw na dowolny kolor w tym przypadku to róż i udekoruj brzegi szprycą. połóż dowolna dekorację.
Porady
Na torcika można położyć dowolna dekorację dla chłopca lub dziewczynki.
Komentarze