Tort na dzień dziecka. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić, dodać cukier i cukier waniliowy,dalej ubijać. Wrzucać po jednym żółtku, ubijać. Mąkę z proszkiem przesiać przez sito, dodawać do masy jajecznej, wymieszać. Dno tortownicę wyłożyć papierem wysmarowanym margaryną i posypanym bułką tartą, boków tortownicy nie smarować, wtedy biszkopt nie upadnie. Wlać ciasto. Piec 40 min w 180 st. C
Przygotować krem, do mleka wsypać krem w proszku, ubijać robotem do uzyskania gęstej masy, dodać miękkie masło. Wymieszać
Biszkopt wystudzić, przekroić na 3 blaty, 2 posmarować dżemem i kremem. Przykryć 3 blat. Posmarować boki i górę tortu, posypać kokosem. Udekorować według własnego pomysłu.
Komentarze