Tort Myszka Minnie

4.5 (178 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Tort jest z dekoracją na wydruku cukrowym.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 biszkopty Każdy z 4 jaj

    przepis na 1 biszkopt:
    4 jajka
    cukier około 0,5 szklanki
    4 łyżki mąki pszennej
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    proszek do pieczenia około 1 łyżeczki
    szczypta soli

    Krem budyniowy:
    1 litr mleka
    2 budynie śmietankowe lub waniliowe
    2 łyżki mąki pszennej
    0,5 szklanki cukru
    500 g miękkiej margaryny lub masła
    sok z cytryny

    owoce lub dżem do tortu

    Foto-dekoracja na tort
    barwniki spożywcze
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery Biszkopty

Tort myszka minnie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • budyń 1. Budyń na krem: W 1 szklance mleka mieszam mąkę z budyniem. Resztę mleka gotuję z cukrem. Do gotującego się mleka wlewam mieszankę i gotuję budyń cały czas mieszając aby się nie przypalił.
  • krem 2. Budyń dodawaj małymi porcjami do miękkiego tłuszczu. Ubijaj na miękki puch dodając sok z cytryny.
    odłóż troszkę kremu w miseczki i dodaj barwniki w kolorach jakie będziesz potrzebować do dekoracji.
  • składniki na biszkopt 3. .Biszkopt 1sztuka : Białka oddzielić od żółtek. Do białek dodać szczyptę soli i ubić je na sztywno, dosypać cukier i chwilę miksować do jego rozpuszczenia. Następnie dodać żółtka, miksować jeszcze chwilę. Na końcu stopniowo dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszać łyżką.
  • biszkopt 4. Kiedy ciasto będzie już gładkie wylać je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
    piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez około 30 minut. tak przygotuj wszystkie biszkopty.
  • owoc 5. Biszkopty przełóż kremem i owocami.
  • tort 6. Wierzch i boki biszkoptu posmarować kremem.Tak posmarowany biszkopt wstaw przynajmniej na godzinę do lodówki przed nałożeniem drugiej warstwy kremu.
  • wzór na kremie 7. Po schłodzeniu na boki połóż drugą warstwę kremu i za pomocą falowanej blaszki wykonaj na kremie ozdobny wzór na boku.
  • dekoracja 8. Na wierzch tortu połóż nasz wydruk cukrowy z postacią bajkową. Pamiętaj aby pod spodem oderwać folię z dekoracji i dopiero połóż dekoracje.
  • dekoracja tortu 9. następnie wykonaj dowolną dekoracje na tort z kremu.
  • dekoracja 10. Za pomocą barwników spożywczych zabarw krem i wykonaj kolorowe ozdoby.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować