Tort Myszka Miki

4.5 (188 ocen)

  • 60 min

Tort zrobiony na 3 urodziny mojego synka, fana Myszki Miki

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt: 7 jajek, 1 szklanka i 2 Łyżki cukru pudru, łyżka octu, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 szklanka i 2 łyżki mąki, cukier waniliowy wszystkie składniki x 2 na dwie oddzielne tortownice
    Krem: 1l śmietany 30%, 6 opakowania śmietan fixu, 7 łyżek cukru pudru, cukier waniliowy
    Do przełożenia tortu: dżem wiśniowy lub truskawkowy, wiśnie bez pestek ze słoika, do woda z cytryną ,barwniki spozywcze, do obsypania wiórki kokosowe
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort myszka miki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczemy 2 okrągłe biszkopty : Białka ubijamy z cukrem pudrem i cukerm waniliowym. Dodajemy żółtka wymieszane z proszkiem do pieczenia i octem oraz mąką. Pieczemy 50 min. w 150 C. Po wystudzeniu kroimy biszkopt na 3 części.i Z jednego biszkopta wycinamy uszy i muchę. Układamy zarys myszki miki. Każdą z nich nasączając wodą z cytryną i smarujemy dżemem.
  • 2. Krem śmietankowy: śmietanę miksujemy dodając do niej śmietan fixy cukier waniliowy i cukier puder. Przekładamy biszkopty.
  • 3. Pozostałą śmietaną połączoną z barwnikami dekorujemy tort kleksami
  • 4. Boki tortu obsypujemy wiórkami kokosowymi
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować