1.białka ubijamy z cukrem,dodajemy żółtka,mąke mieszamy z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy z masą jajeczną ciasto wylewamy do natłuszczonej okrągłej tortownicy i pieczemy około 30 min w temp 180stopni
2.po upieczeniu i wystudzeniu kroimy biszkopt na dwie lub trzy części w zależności od wysokośći biszkopta
3.odwracamy do siebie stronami i nadajemy kształt motyla,nasaczamy sokiem
4.smerujemy bitą śmietaną(ja używam takiej jak na zdj wystarczy schłodzić i ubić i jest gotowa do spożycia)
5.pare łyżek smietany zostawiamy i mieszamy barwnikiem i nakładamy na góre tortu, w środek wkładamy banana posmarowanego sokiem z cytryny żeby nie ściemniał,mozna w banana włożyć paluszki i bedą za czułki,po bokach dajemy pokrojone w plasterki pomarańcze;)
Komentarze