Tort Mocca

4.5 (165 ocen)

  • 1 godz. 30 min

przepis jeszcze ze szkolnych lat, poza tym jestem smakoszem kawy w każdej postaci

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1. Biszkopt kawowy:
    0,20 mąka pszenna
    0,20 cukier
    10 jajek
    0,02 kawa mielona

    2. Krem:
    0,25 masło
    0,25 margaryna
    0,15 cukier
    0,02 kawa mielona
    3 jajka

    3. Poncz:
    150 ml likier wiśniowy
    1 kieliszek spirytusu

    4. Dekoracja:
    Wydrylowane wiśnie w likierze
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Tort mocca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sporządzić biszkopt kawowy. Upiec i zimny przekroić na dwa blaty i naponczować. Sporządzić krem: margarynę i masło utrzeć, jajka ubić z cukrem, do masy tłuszczowej dodawać masę jajeczną – wymieszać. Odłożyć cześć kremu do dekoracji ( dwie łyżki). Do pozostałego kremu dodać kawę mieloną- wymieszać. Blaty przekładamy kremem kawowym, pozostawiając 3 łyżki kremu na wykończenie biszkoptu. Tak sporządzony tort porcjujemy i dekorujemy białym kremem i wiśniami.

    Do kremu kawowego można dodać wiśnie

Porady

Do kremu kawowego można dodać wiśnie

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Urodziny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować