Tort migdałowy

0 (0 ocen)

Zrobiłam tort dla mojej siostrzenicy. Pyszny, klasyczny tort :)

Składniki:

  • 3-4 podkłady biszkoptowe prostokątne
    3 budynie waniliowe
    1 krem waniliowy
    Opakowanie migdałów ( duże kawałki )
    Bita śmietana
    Posypki
    3 świnki z marcepanu z mojego przepisu
    Pisaki cukrowe

Tort migdałowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na 1 podkładzie wylewamy już zrobiony jeden budyń, i przykrywamy następnym podkładem, a na ten podkład znów wylewamy budyń i przykrywamy następnym podkładem. Już na to nie wlewamy budyniu tylko krem waniliowy. Gdy zostanie nam budyń smarujemy na około tortu i sypiemy migdałami. Dekorujemy wg.uznania.

Porady

Można zrobić inaczej :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy