1.Białka ubijamy z cukrem, ciągle ubijając dodajemy żółtka, następnie wodę.
Na koniec mąkę, proszek do pieczenia i kakao - mieszamy ze sobą
i wsypujemy małymi
ilościami do ciasta. Delikatnie mieszamy łyżką.
Wymieszane ciasto wylewamy na tortownicę
i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 35 minut
2.Upieczone ciasto kroimy na 2 krążk .2 galaretki przygotować w 3 szklankach wody, ostudzić i odstawić do stężenia Na spód tortownicy wkładamy pierwszy krążek tortu i smarujemy dzemem
wkoło tortownicy ustawiamy przekrojone na pół rurki waflowe.
3.Smarujemy pierwszy placek masą, następnie w koło na przemian
układamy ptasie mleczko, a po miedzy nimi pokrojone brzoskwinie,
całość zalewamy tężejącą galaretką
Na drugą część ciasta wykładamy pozostała część masy i następnie przykrywamy masa na galaretkę
4.Nastepnie rozrabiamy galaretke i czekamy az zacznie teżecz , bitą smietene robimy według przepisu na opakowaniu . Bitą smietene miksujemy z teżejącą galaretką i wylewamy na góre tortu. a nastepnie układamy owoce . Tort wkładamy do lodówki
Komentarze