Tort dla Gabi

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 15 min

tort dla lubiących niespodzianki zwykły z wierzchu i niezwykły w środku

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • CIASTO

    8 jaj

    1 szk. cukru

    1 szk mąki pszennej

    2 łyżki kakao

    6 łyżek zimnej wody

    2 łyżeczki proszku do PIECZENIA

    KREM

    1 opakowanie kremu karpatkowego

    0,5 l mleka

    1 kostka margaryny

    DODATKi

    1 op Ptasiego mleczka

    1 p brzoskwiń

    3 galaretki brzoskwiniowe

    1 opakowanie rurek waflowych
    1 dzem malinowy

    1 opakowanie bitej smietany

    owoce do ozdoby tortu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort dla gabi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • środek 1. Białka ubijamy z cukrem, ciągle ubijając dodajemy żółtka, następnie wodę.

    Na koniec mąkę, proszek do pieczenia i kakao - mieszamy ze sobą

    i wsypujemy małymi

    ilościami do ciasta. Delikatnie mieszamy łyżką.

    Wymieszane ciasto wylewamy na tortownicę

    i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 35 minut
  • 2. Upieczone ciasto kroimy na 2 krążk .2 galaretki przygotować w 3 szklankach wody, ostudzić i odstawić do stężenia Na spód tortownicy wkładamy pierwszy krążek tortu i smarujemy dzemem

    wkoło tortownicy ustawiamy przekrojone na pół rurki waflowe.
  • 3. Smarujemy pierwszy placek masą, następnie w koło na przemian

    układamy ptasie mleczko, a po miedzy nimi pokrojone brzoskwinie,

    całość zalewamy tężejącą galaretką
    Na drugą część ciasta wykładamy pozostała część masy i następnie przykrywamy masa na galaretkę
  • gora 4. Nastepnie rozrabiamy galaretke i czekamy az zacznie teżecz , bitą smietene robimy według przepisu na opakowaniu . Bitą smietene miksujemy z teżejącą galaretką i wylewamy na góre tortu. a nastepnie układamy owoce . Tort wkładamy do lodówki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować