Tort marchewkowy z nadzieniem pomarańczowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: jajka wybić posolić, dodać cukier, ubić robotem na puszystą masę. Wlać olej i jeszcze chwilę ucierać. Składniki sypkie wymieszać, dodawać porcjami do utartej masy, miksować robotem na niskich obrotach. Następnie dodać marchewką do utartego ciasta. Całość wymieszać łyżką. Formę natłuścić, wysypać tartą bułką, wylać ciasto do formy, piec w temp. 180 stopni przez 50 minut do tzw. suchego patyczka. Wystudzone ciasto przekroić na 3 blaty.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Dodać gęstniejącą galaretkę rozpuszczoną w 1/2 litra wody, ubić. Blaty posmarować kremem, dowolnie udekorować, schłodzić w lodówce przez okres 2 godzin.
Komentarze