Tort malinowy z sucharkami i nutellą

4.97 (157 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Mój tort malinowy jest przepyszny. Zadowoli każde podniebienie, bo jest wyjątkowym połączeniemsmaku czekolady i owoców.

Składniki:

  • ● 300 g sucharków
    ● 300 g nutelli
    ● 800 ml kremówki 30-proc
    ● 200 ml kwaśniej śmietany
    ● 3 galaretki malinowe
    ● 6 łyżeczek żelatyny
    ● opakowanie cukru waniliowego
    ● łyżka cukru
    ● 1 kg malin
Wystaw ocenę:

4.97 (157 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort malinowy z sucharkami i nutellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sucharki mielimy bardzo
    drobno, dokładnie mieszamy
    z nutellą. Powstałą gęstą masę
    przekładamy do tortownicy wyłożonej
    papierem do pieczenia.
  • Tort malinowy z sucharkami i nutellą 2. Kremówkę ubijamy z cukrem
    waniliowym i łyżką cukru. Żelatynę
    rozpuszczamy w 1/8
    szklanki gorącej wody, studzimy,
    dodajemy do kremówki
    i jeszcze chwilę ubijamy.
  • 3. Kwaśną śmietanę równomiernie
    rozsmarowujemy na
    spodzie nutellowym w tortownicy,
    a na niej równą warstwą
    wykładamy ubitą kremówkę.
  • 4. Gotujemy 2 szklanki wody.
    Rozpuszczamy w niej galaretki,
    studzimy. Mieszamy z malinami,
    odstawiamy. Gęstniejącą
    galaretkę delikatnie rozsmarowujemy
    na kremówkowym puchu.
    Wstawiamy do lodówki,
    aby galaretka dobrze stężała,
    a tort się schłodził.

Porady

● Ten torcik doskonale smakuje nie tylko z malinami. Do jego przygotowania możemy użyć dowolnych owoców sezonowych, dobierając jedynie pasujące smakiem galaretki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Nutella

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować