Tort malinowy z kremem jogurtowym

4.5 (174 ocen)

  • Średni

Nie jest mocno słodki, ma lekko kwaskowy smak. Ze względu na dodatek świeżych owoców i jogurtu tortu nie należy zbyt długo przechowywać.

  • Średni

Składniki:

  • - Biszkopt: 1 sztuka
    - jajka: 4 sztuki
    - cukier: 15 dekagramów
    - ciepła przegotowana woda: 2 łyżeczki
    - sól: 1 szczypta
    - mąka pszenna: 10 dekagramów
    - mąka ziemniaczana: 5 dekagramów
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka

    - Krem: 1 sztuka
    - twaróg półtłusty: 25 dekagramów
    - jogurt naturalny: 400 gramów
    - Żelatyna: 2 łyżeczki
    - likier malinowy: 4 łyżeczki
    - cukier: 5 łyżek
    - sok z cytryny: 2 łyżeczki
    - maliny: 60 dekagramów

    - ponadto: 1 sztuka
    - śmietana 30%: 330 gramów
    - Śmietan-fix: 2 opakowania
    - cukier puder: 4 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Desery Likiery

Tort malinowy z kremem jogurtowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z cukrem i wodą. Dodawać po jednym żółtku oraz szczyptę soli. Na koniec dodać mąki zmieszane z proszkiem. Piec w tortownicy o średnicy 27cm, 30 min w temp. 180st. Przestudzić i przekroić na 3 krążki.
  • 2. Żelatynę rozpuścić w trosze zimnej wody, odstawić na 10 min. Następnie podgrzewać, aż się rozpuści, przestudzić, dodać likier malinowy. Twaróg utrzeć z jogurtem, cukrem i sokiem z cytryny, dodać przygotowany likier. Maliny rozgnieść widelcem i lekko osączyć, dodać do masy. Kremem przełożyć ciasto
  • Malinowy torcik 3. Śmietanę ubić z pudrem oraz fixem. Posmarować wierzch i boki tortu. Udekorować według uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt naturalny Maliny Śmietana Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować