Tort malinowy bez pieczenia

4.5 (191 ocen)

  • 20 min

Nawet urodzinowy tort można przygotować w domu bez pieczenia.Szybki i łatwy do zrobienia. Nie mam wątpliwości, ten deser uwielbiają maluchy i dorośli. Przygotowałam go na pierwsze urodziny dziecka.

  • 20 min

Składniki:

  • Na krem:100 gram konfitury malinowej lub dżemu malinowego (niskosłodzonego)
    0,5 litra śmietanki 36 %
    100 gram białej czekolady bez dodatków
    2 krople syropu barmańskiego Blue Curacao (niekoniecznie)
    + 3 gotowe jasne spody biszkoptowe




Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort malinowy bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W kąpieli wodnej stopić czekoladę.Wystudzić.
  • 2. Ubić śmietanę i powoli dodawać do niej wystudzoną czekoladę.Podzielić masę na dwie części.Do jednej z nich dodać konfiturę malinową,do uzyskania różowego koloru i owocowego smaku.
  • 3. Przełożyć biszkopty kremem malinowym i śmietanowym.Wierzch tortu posmarować kremem śmietanowym,a boki kremem malinowym.
  • 4. Malinowym kremem udekorować wierzch tortu używając rękawa/szprycy do dekoracji.
  • 5. Na wierzchu ułożyć na przemian białe,niebieskie i różowe bezy.Na tafli białego kremu wylać krople syropu barmańskiego i wykałaczką tworzyć wzór (esy floresy).Tort można udekorować według uznania.

Porady

Gotowe spody biszkoptowe należy polać 9 łyżkami soku malinowego wymieszanego z zaparzoną i wystudzoną herbtą malinową.Wówczas tort będzie bardziej wilgotny.Do kremu malinowego dodaję kilka malin lub pokruszone różowe beziki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Tort poprzeczny bez pieczenia

4.5 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Tort poprzeczny bez pieczenia

ewaeu Łatwy torcik do zrobienia . Ładnie wygląda i dobrze smakuje. 60 min

To może cię zainteresować