Tort malinowy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bita śmietana z makiem oraz kisiel z owocami to idealne połączenie.

Składniki:

  • Biszkopt: 6 jajek
    ● 1 szkl. cukru
    ● 1,5 szkl. mąki
    ● 2 łyżki oleju
    Masa I: 1/2 kg malin
    ● 1/2 l soku z czarnej porzeczki + 1/2 szkl.
    ● 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
    Masa II: 1/2 puszki maku z bakaliami
    ● śnieżka
    ● 2 łyżki żelatyny
    ● 1/2 szkl. mleka
    ● 25 dag kremówki
    ● 10 dag wiórków kokosowych
    Oraz: 25 dag kremówki
    ● 2 śnieżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery Biszkopty Kisiele

Tort malinowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: białka ubijamy, dodajemy cukier i stopniowo żółtka, stale ubijając. Wsypujemy mąkę, wlewamy 2 łyżki wody i olej, delikatnie mieszając. Pieczemy ok. 30 minut w 180 °C. Studzimy. Przekrawamy.
  • 2. Masa I: z soku i mąki gotujemy kisiel. Na placek wykładamy maliny, następnie zalewamy kisielem.
  • 3. Masa II: żelatynę mieszamy z gorącym mlekiem. Kremówkę ubijamy ze śnieżką, dodajemy ciepłą żelatynę i mak. Wykładamy na kisiel. Przykrywamy 2. plackiem. Chłodzimy 30 minut.
  • 4. Śmietanę ubijamy ze śnieżkami. Wykładamy na ciasto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Bita śmietana Mak Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

1 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Tort malinowy

To może cię zainteresować