• 1 godz.
  • Dla 4 osób

Tort makaronowy przygotowany z resztek jakie znalazłam w kuchni.

  • 1 godz.
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 200 g. makaronu penne
    pół kg. mięsa mielonego
    700 ml passaty pomidorowej
    20 dag mozzarelli
    3 jajka
    6 pieczarek
    pęczek bazylii
    1 cebula
    sól
    pieprz
    cukier
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

5 (4 ocen)

Zobacz również:

Lasagne (lazania)

Tort makaronowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić. Na patelni rozgrzać olej, usmażyć na tym pokrojone w kostkę cebulę i pieczarki. Dodać posiekaną bazylię oraz mięso i zalać passatą pomidorową. Smażyć 10 minut i odstawić do wystygnięcia. Kiedy składniki będą już zimne, zetrzeć do nich ser i wbić jajka. Wszystko doprawić do smaku, delikatnie wymieszać aby makaron się nie rozpadł. Przełożyć do tortownicy i zapiekać pół godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Mięso Pomidor Mozzarella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować