Tort makaronowy

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Smaczne połączenie makaronu i mięsa.

  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron lazania: 8 sztuk
    - makaron rurki: 20 dekagramów
    - filet z piersi kurczaka: 2 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - jajka: 3 sztuki
    - keczup: 2 łyżki
    - jarzynka: 2 łyżeczki
    - suszona bazylia: 1 łyżeczka
    - pieprz ziołowy: 2 łyżeczki
    - pieprz prawdziwy: 0.5 łyżeczki

    - sos pomidorowy: 1 litr
    - marchewka: 1 sztuka
    - zielony groszek: 2 łyżki

Tort makaronowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tort makaronowy 1. Makaron podgotować, odcedzić. Dodać jajka, drobno pokrojoną cebulę, mięso z kurczaka pokrojone w mniejsze kawałki, keczup oraz przyprawy, dokładnie wymieszać
  • 2. Na dno naczynia do zapiekania wylać kilka łyżek sosu,położyć trzy płatki lazanii i całą masę makaronową, przykryć resztą lazanii, zalać sosem (zostawić troszkę sosu do polania po upieczeniu)
    Zapiekamy w temp. 200st do 30 min.
    Przed podaniem wierzch potrawy obłożyć plasterkami marchewki, posypać zielonym groszkiem i polać sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy