Tort łososiowy

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Potrawa smaczna i bardzo efektownie wygląda na wielkanocnym stole!

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 5 sztuk
    - łosoś sałatkowy wędzony: 300 gramów
    - czerwona cebula: 2 sztuki
    - ser żółty: 50 gramów
    - majonez: 200 mililitrów
    - jogurt naturalny: 3 łyżki

Tort łososiowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, zalać zimną wodą, obrać. Oddzielić żółtka i pognieść widelcem, białka posiekać w drobną kostkę. Majonez wymieszać z jogurtem. Cebulę obrać, posiekać. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Układać warstwowo:
    białka, ser żółty, majonez z jogurtem, połowa łososia, czerwona cebula, druga warstwa łososia, majonez, żółtka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy