Tort łazankowo-kurczakowy

4.5 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Bardzo elegancki i wyjątkowo pyszny obiad zarówno na specjalne okazje jak i na codzień.

  • 20 min

Składniki:

  • - 2 piersi kurczaka
    - 250 g makaronu łazanki
    - 1 czerwona papryka
    - przyprawa staropolska do kurczaka
    - 1 szklanka śmietany
    - 2 jajka
    - 4 łyżki zielonego pesto
    - sól, olej, masło do tortownicy
    - pomidory suszone w płatkach
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tort łazankowo-kurczakowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tort łazankowo - kurczakowy 1. - Łazanki ugotować al dente w osolonej wodzie.
    - Kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać z przyprawą do drobiu, usmażyć na oleju.
    - Paprykę pokroić w kostkę, obsmażyć na oleju.
    - Dno i boki tortownicy o średnicy 22 cm wysmarować masłem, wyłożyć łazanki przyklejając je do boków i dna tortownicy.
    - Włozyć do środka kurczaka i paprykę.
    - Jajko roztrzepać ze śmietaną i pesto, posolić i zalać potrawę. Posypać wierzch płatkami suszonych pomidorów.
    - Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C.

Porady

Pyszny z kwaśną, gęstą śmietaną. Można odgrzewać w mikrofalówce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować