1.10 jajek ubijamy z 10 łyżkami cukru. 10 łyżek mąki przesiewamy z 2/3 paczki proszku do pieczenia. Dodajemy do ubitych jajek. Dodajemy barwnik spożywczy. Wylewamy na prostokątną blachę (25x40cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 min. Czynności powtarzamy z pozostałymi jajkami,cukrem, mąką i proszkiem do pieczenia. Ostudzamy. Większy biszkopt kroimy wzdłuż na pół. Ubijamy 500ml kremówki, dodajemy śmietan-fiks, pokrojone w kostkę brzoskwinie i pokruszone 3 princessy, ieszamy. Przekładamy i przykrywamy. Ubijamy kolejne 500ml kremówki, dodajemy śmietan-fiks, wiśnie i pokruszone 3 princessy, mieszamy. Wykładamy na ciasto.
2.Ciasto przykrywamy drugim, cieńszym biszkoptem, który wykrawamy na kształt stron książki.
3.Ubijamy pozostałą kremówkę i dodajemy pozostałe 2 śmietan-fiksy. Częścią śmietany przykrywamy wierzch i boki tortu. Widelcem robimy strony książki. Szprycą dekorujemy spód, żeby wyglądał jak okładka. To samo robimy na wierzchu. Dekorujemy wg uznania śmietaną, czekoladowymi serduszkami, literkami, żywymi kwiatami, bądź wg własnego pomysłu.
Komentarze