Tort książka

4.5 (182 ocen)

  • 2 godz.

Wcale nie taki trudny, a zachwyca kształtem i smakiem.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 15 jajek, 15 łyżek cukru, 15 łyżek mąki, paczka proszku do pieczenia, barwniki spożywcze, 2l śmietany kremówki 36 proc., puszka brzoskwiń, słoik wiśni drylowanych, 6 princess kokosowych, 4 śmietan-fiksy, czekoladowe literki i serduszka i kwiaty do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Tort książka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tort książka- krok 1 1. 10 jajek ubijamy z 10 łyżkami cukru. 10 łyżek mąki przesiewamy z 2/3 paczki proszku do pieczenia. Dodajemy do ubitych jajek. Dodajemy barwnik spożywczy. Wylewamy na prostokątną blachę (25x40cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 min. Czynności powtarzamy z pozostałymi jajkami,cukrem, mąką i proszkiem do pieczenia. Ostudzamy. Większy biszkopt kroimy wzdłuż na pół. Ubijamy 500ml kremówki, dodajemy śmietan-fiks, pokrojone w kostkę brzoskwinie i pokruszone 3 princessy, ieszamy. Przekładamy i przykrywamy. Ubijamy kolejne 500ml kremówki, dodajemy śmietan-fiks, wiśnie i pokruszone 3 princessy, mieszamy. Wykładamy na ciasto.
  • Tort książka- krok 2 2. Ciasto przykrywamy drugim, cieńszym biszkoptem, który wykrawamy na kształt stron książki.
  • Tort książka 3. Ubijamy pozostałą kremówkę i dodajemy pozostałe 2 śmietan-fiksy. Częścią śmietany przykrywamy wierzch i boki tortu. Widelcem robimy strony książki. Szprycą dekorujemy spód, żeby wyglądał jak okładka. To samo robimy na wierzchu. Dekorujemy wg uznania śmietaną, czekoladowymi serduszkami, literkami, żywymi kwiatami, bądź wg własnego pomysłu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Urodziny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować