1.Biszkopt:
Białko ubić z cukrem, ubić żółtka, zmieszać razem (mikserem). Dodać proszek do pieczenia i mąkę pszenną. Ciasto wlać na blachę z formą królika, ( jeśli nie ma formy to można wyciąć kształt królika z upieczonego biszkoptu wg. szablonu przygotowanego wcześniej z karki papieru) dno wyłożyć papierem do pieczenia. Piec w 180'C około 40 min. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić patyczkiem czy biszkopt jest upieczony. Upieczony biszkopt wyjąć z tortownicy, ostrożnie usunąć papier do pieczenia i pozostawić na kratce do wystudzenia.
2.Masa śmietankowa: Schłodzoną śmietanę ubić. Usztywniacz wymieszać z cukrami i wsypać do śmietany. Jeśli jest za mało słodka dodać cukru.
3.Wykonanie:
Odłożyć trochę masy śmietankowej do dekoracji, ciasto przekroić i przełożyć masą oraz posmarować wierzch i boki. Odłożoną masę podzielić na pół i do jednej części dodać żółty barwnik, a do drugiej niebieski barwnik. Udekorować królika według własnego gustu. Można zrobić z masy niebieskiej kokardę, a z żółtej uszy, oczy, wąsy, brzuch i łapki. Czekoladowe serduszko wykorzystać na nosek.
Komentarze