Tort "kraina lodu" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić z cukrem, następnie połączyć z żółtkami i wymieszać z sypkimi składnikami. Piec w nagrzanym piekarniku około 40 minut (tortownica o średnicy 23 cm). Wystudzony biszkopt przekroić na 3 części.
Całe jaja ubić z cukrem na parze. Gdy będą gorące i gęste odstawić do wystygnięcia co jakiś czas mieszając. Masło utrzeć i po łyżce dodawać wystudzoną pianę. Pod koniec ucierania 1/3 masy odłożyć, a do reszty dodać sparzone wrzątkiem i wystudzone kakao.
Biszkopta nasączyć herbatą i przełożyć kremem kakaowym. Resztę kremu wymieszać z barwnikiem i posmarować wierzch i boki tortu. Na wierzchu ułożyć i docisnąć dekorację cukrową i za pomocą szprycy udekorować resztą kremu. Boki posypać kolorowymi posypkami. Schłodzić.
Komentarze