Tort , to wspaniała propozycja na deser w świąteczne dni . Doskonale sprawdzi się do kawy czy herbaty dla rodziny czy znajomych . Wykonanie tortu nie zajmuje zbyt wiele czasu , a dostępne składniki to dodatkowy plus by go wykonać i ucieszyć najbliższych :)
5 (1 ocen)
Porady
Do ciasta najlepiej użyć miodu prawdziwego od sprawdzonego pszczelarza . Mieszankę przypraw korzennych najlepiej przygotować samemu . W młynku do kawy zemleć korę cytrynową , goździki , ziarna kardamonu , ziarna ziela angielskiego , gwiazdki anyżu , świeżo startą gałkę muszkatołową , suszony imbir . Jeśli nie mamy młynka do kawy , składniki można rozetrzeć w moździerzu . Mieszankę najlepiej przechowywać w słoiku szczelnie zakręconym . Do kremu najlepiej użyć soku wyciśniętego z pomarańczy . Jeśli zdecydujemy się na sok kupny , wybierzmy ten 100% . Nie zamieniajmy masła na inny tłuszcz np. margarynę , to już nie to samo . Zmienimy smak , zapach wyrobu . Zadbajmy o dekoracje tortu , to ona sprawia , że nacieszymy oczy biesiadników, poczują magię świąt i zniknie ze stołu w oka mgnieniu . Taki tort , to nie tylko kalorie , przyprawa korzenna korzystnie wpływa na układ pokarmowy , pobudza trawienie , łagodzi objawy przejedzenia , niweluje wzdęcia i zaparcia . Polecam:)
Komentarze