Tort kokosowy z malinową galaretką

0 (0 ocen)

Nie można odmówić sobie kawałeczka takiego torcika.

Składniki:

  • 300 g mielonego twarogu
    400 ml mleczka kokosowego
    50 g cukru
    2 łyżki żelatyny
    2 cukry waniliowe
    50 g kokosu
    2 galaretki malinowe
    200 g malin
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort kokosowy z malinową galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortownicę o średnicy 22 cm wysypujemy kokosem.

  • 2. W dużej misce mieszamy twaróg z mlekiem kokosowym, cukrem i cukrem waniliowym.
  • 3. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie gorącej wody, następnie dodajemy do niej 3 łyżki masy, mieszamy i łączymy z pozostałą masą. Wykładamy na kokos. Chłodzimy aż stężeje.
  • 4. W 600 ml gorącej wody rozpuszczamy 2 galaretki, studzimy i czekamy aż zaczną tężeć.
    Maliny oczyszczamy i układamy na masie serowej, całość zalewamy ostrożnie galaretką.
    Ponownie chłodzimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować