tort kokosowy ananas

0 (0 ocen)

jest to przepis mojej babci

Składniki:

  • biszkopt:
    4 jaja
    1 szkl. mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    8 łyżek wody
    8 łyżek oleju
    3\4 szkl. cukru
    kokosowe:
    20 dkg wiórek kokosowych
    4 białka
    3\4 szkl. cukru
    masa:
    1 puszka ananasów
    1 margaryna
    4 żółtka
    woda
    budyń śmietankowy

Tort kokosowy ananas - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ze sładników upiec biszkopt (jaja ubić z cukrem, dodać wode,olej,proszek do pieczenia, mąkę i delikatnie wymieszać-piec 30 min)- przekroić na pół
    kokosowe-białka ubić z cukrem dodać wiórka i piec 20 min
    masa: sok z ananasów wlać w dwie szklanki jeśli trzeba dopełnić wodą.
    odlać pół szklanki i rozpuścić w niej budyń- ugotować go na syropie i wystudzić.
    margarynę ucierać z budyniem na gładką masę. ananasy pokroić i dodać do masy. przekładać: biszkopt-masa-kokosowe-masa-biszkopt
    ozdobić

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy