1.Białka oddziel od żółtek. Ubij z cukrem na sztywno. Dodaj żółtka, przesianą mąkę z budyniem i proszkiem do pieczenia. Wymieszaj delikatnie. Ciasto do tortownicy ( średnica 24 cm). Piecz 40 min w 180°C. Wystudź. Przekrój na 3 placki.
2.0,5 l mleka wlej do garnka, zagotuj. W pozostałym mleku rozmieszaj budyń i mąkę. Wlej do garnka. Ugotuj budyń. Wystudź. Margarynę zmiksuj z cukrem pudrem. Dodawaj po łyżce budyniu. Utrzyj na puszysty krem. Dodaj wiórki kokosowe. Zmiksuj.
3.Mleczko kokosowe wymieszaj z wodą. Ponczem nasącz biszkopty. Placki przełóż kremem kokosowy. Posmaruj nim wierzch i boki tortu. Obsyp wiórkami kokosowymi. Udekoruj cząstkami mandarynki i ciasteczkami. Schłódź.
Komentarze