tort kokosowo - ananasowy

4.5 (165 ocen)

  • 30 min

Kocham piec różne ciasta, ale torty to moja specjalność:)

  • 30 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    - 5 jajek
    - 1szkl. cukru
    - 1szkl. mąki pszennej
    - 1 łyżka mąki ziemniaczanej
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Masa:
    - 0,5l śmietany kremówki 30%
    - 1op. cukru waniliowego
    - 2 śmietan-fiksy
    - 2 batony Princessa kokosowa
    - puszka ananasów

    Dekoracja:
    - czekolada mleczna w kostce
    - kawałki ananasów

Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort kokosowo - ananasowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    1. Oddzielić żółtka od białek. Ubić białka z cukrem, następnie dodać żółtka i przesiane mąki z proszkiem. Wszystko dobrze wymieszać. Wylać na torownicę (średn. 21cm). Piec ok. 50 minut.(180stopni). Ostudzony biszkopt przekrawamy na 3 krążki.
  • 2. Masa:
    2. Śmietanę kremówkę ubijamy wraz z cukrem waniliowym i śmietan-fiksami. Batonu kruszymy, a ananasy kroimy w kostkę. Wszystko mieszamy. Przekładamy masą wszystkie krążki, ostatni krążek i boki także smarujemy masą.
  • 3. Dekoracja:
    3. Dekorujemy według uznania (tutaj: dla mamy).

Porady

1. Krążki biszkopta możemy nasączyć sokiem z ananasa.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować