Tort kanapkowy

4.5 (187 ocen)

  • 2 min

Zamiast sałatki na imprezę:)

  • 2 min

Składniki:

  • chleb tostowy, 2 opakowania
    twaróg w kubełku, 1 opakowanie
    ogórki korniszony, 8 sztuk
    czerwona cebula, 2 sztuki
    pieprz czosnkowy, 1 łyżeczka
    czosnek, 2 ząbki
    sól, pieprz, do smaku
    miękki pasztet, 40 dkg
    pasztet z pomidorem, 2 opakowania
    papryka konserwowa, 1 słoiczek
    pomidorki krojone z czosnkiem i oregano, 1 opakowanie
    ostry sos chilli, 3 łyżki
    majonez, 1 słoiczek
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Torty Sałatki Przystawki

Tort kanapkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tort kanapkowy 1. 1. Na blaszkę położyć kromki chleba tostowego, przełożyć pastą twarogową, którą wykonujemy z twarogu, ogóreczków pokrojonych w kosteczkę, cebuli pokrojonej w kosteczkę, doprawionej czosnkiem, pieprzem czosnkowym, solą, pieprzem. Na nią kładziemy kolejne kromki (system cegły), na nich rozsmarować pastę pomidorowo – paprykową, którą robimy z wymieszanych pasztetów, do tego kroimy w kosteczkę paprykę konserwową, dodajemy pomidorki z czosnkiem i oregano i ostry sos chilli, doprawiamy do smaku. Na nią znów kromeczki. Wierzch torciku posmarować pastą, która została. Całość wkładamy na noc do lodówki.

    2. Przed podaniem wierzch i boki smarujemy majonezem. A dekoracja według
    inwencji i smaków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować