180min PT180M
Składniki
biszkopt:
kopiasta szklanka mąki pszennej,2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej, 2 płaskie łyżki proszku do pieczenia, kopiasta szklanka cukru, 9 jaj + 2 białka, szczypta soli, aromat waniliowy, pół szklanki oleju.
masa budyniowa:
0.6 l mleka, budyń waniliowy, 3 łyżki cukru, pół szklanki cukru pudru, 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej, 2 żółtka, aromat waniliowy, 2 czubate łyżeczki kakao, 250g margaryny lub masełka roślinnego.
masa wiśniowa:
0.5 l soku wiśniowego, 1.5 szklanki wiśni w soku(odsączonych), kisiel wiśniowy, 3 łyżki cukru, czubata łyżka mąki ziemniaczanej.
poncz:
cukier waniliowy, pół szklanki wódki, pół płaskiej łyżeczki kwasku cytrynowego, lub sok z pół cytryny,1/4 szklanki przegotowanej i ciepłej wody.
do dekoracji : wiórki kokosowe
Komentarze