Tort jogurtowy

4.5 (187 ocen)

  • 30 min

Dzisiaj zamieszczę przepis na tort jogurtowy , prostokątny, niezawodny smak i wygląd. Ten placek - o! przepraszam , tort tort zawsze wywołuje podziw i poruszenie towarzystwa ...

  • 30 min

Składniki:

  • Przepis na ciasto (1 placek): 4 białka ubić dodając po kolei 4 żółtka
    Następnie ubijając nadal dodać cztery kopiaste łyżki cukru kryształu,
    i płaską łyżeczkę proszku do pieczenia. 4 łyżki mąki pszennej wmieszać delikatnie do masy jajecznej. Upiec drugi placek i naponczować
    sokiem pomarańczowym z kartonika lub świeżym.

    Masa jogurtowa: 2 duże 400 g jogurty naturalne
    3małe serki homogenizowane
    1szklanka cukru pudru
    8 płaskich łyżeczek żelatyny
    Pół szklanki zimnego mleka
    2szklanki ubitej na sztywno śmietany tortowej
    1puszka pokrojonych brzoskwiń
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort jogurtowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warianty dekorowania 1. Upiec dwa biszkopty w blaszce 35 * 25 cm
    -Żelatynę wsypać do mleka niech napęcznieje,
    Resztę składników dać do dużej miski wymieszać mikserem
    dodać pokrojone brzoskwinie i śmietanę i powoli wlewać
    rozpuszczoną nad palnikiem gazowym żelatynę (nie gotować!)
    i lekko równomiernie wmieszać w masę.Masę wylać na biszkopt
    umieszczony w wysokiej szarlotkowej blaszce, przykryć drugim
    naponczowanym biszkoptem. Dać do lodówki niech zastygnie.
    Ciasto dobrze okroić wkoło, przyłożyć na wierzch dużą tacę,
    Odwrócić blachę i ciasto gotowe będzie do dekoracji.

    Dodatki: śmietana kremowa ubita plus jakieś owoce .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować