Tort FANTAZJA SMAKÓW

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Tort którego ciasto nie jest biszkoptem. Inny niż wszystkie. Polecam :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • 70 dag mąki
    3 szkl cukru pudru
    16dag miodu
    70 dag masła lub margaryny
    2 płaskie łyżeczki sody
    6 jajek
    4 łyżki gęstej kwaśniej śmietany
    soki i skorka z cytryny
    1 słoiczek powideł
    10 dag orzechów
    Masa korówkowa

Tort fantazja smaków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, 2 szklanki cukru pudru, miód oraz 10 dag masła zetrzyj w misce. Dodaj sodę, 2 jajka i śmietanę. Wyrób ciasto na 2 części , każdy piecz oddzielnie 5-10 min w temp. 180 st.
    Pozostałe jajka ubij z resztą cukru pudru i skórka z cytryny aż masa zgęstnieje.
    Osobno utrzyj na puch pozostałe masło.Porcjami dodawaj ubite jajka .
    Ciast przekładaj kremem, powidłami i masą korówkową . Udekoruj według uznania na bok tortu możesz użyć pozostałej masy i rozdrobnionych orzechów tak jak ja :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy