1.
Białka oddzielamy od żółtek, z białek ubijamy sztywna pianę i dodajemy pojedynczo pozostałe składniki. Ciasto wlewamy do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia o średnicy 28 cm i pieczemy 25 minut w temperaturze 180C. Studzimy i ściągamy papier. Z drugim ciemnym biszkoptem postępujemy tak samo. Oba biszkopty kroimy na pół i nasączamy ponczem.
2.
Serek mascarpone miksujemy na gładką masę. Śmietanę kremówkę ubijamy na lekko sztywną pianę, dodajemy mascarpone, cukier puder. Jeszcze chwilę miksujemy aż masa zgęstnieje.W rancie tortownicy na jasny biszkopt wykładamy dżem wiśniowy i warstwę masy śmietanowej. Przykrywamy ciemnym biszkoptem, wykładamy warstwę masy śmietanowej i z pozostałymi blatami biszkopta postępujemy tak samo. 1/4 masy masy zostawiamy na boki i wierzch. Zdejmujemy delikatnie rant tortownicy, następnie wierzch ciasta i boki smarujemy śmietaną i wygładzamy nożem. Boki obsypujemy wiórkami kokosowymi lekko je dociskając.Tort wkładamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie na wierzchu układamy wydruk czekoladowy lekko go dociskając.Pozostałą masę barwimy na różowo i wokół tortu robimy dekoracyjne kleksy. Dekorujemy srebrnymi perełkami i różyczkami.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze