Tort dla elektryka

4.5 (193 ocen)

  • Średni

Przepis przysłała Mariola Marek (tort upieczony na 60-te urodziny wujka elektryka

  • Średni

Składniki:

  • - jajka: 12 sztuk
    - cukier: 10 łyżek
    - mąka: 8 łyżek
    - mąka ziemniaczana: 4 łyżki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżka

    - śmietana 30%: 1.5 litra
    - śmietana fix: 9 sztuk
    - cukier waniliowy: 3 sztuki
    - poncz: 100 mililitrów
    - sok z brzoskwin: 0.5 szklanki
    - puszka brzoskwiń: 1 sztuka
    - mielone orzechy włoskie: 1 szklanka
    - chrupki kukurydziane: 2 sztuki
    - czekolada do dekoracji: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort dla elektryka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników pieczemy biszkopt w formie w kształcie elipsy. Studzimy, przecinamy ostrym nożem na 3 warstwy i nasączamy ponczem.
  • 2. Z podanych składników robimy krem. Smarujemy spodnią warstwę ciasta, układamy plastry owoców. Przykrywamy drugą warstwą, smarujemy kremem i posypujemy orzechami. Kładziemy górny biszkopt.
  • 3. Tort przecinamy na pół, całość smarujemy kremem, boki obsypujemy okruchami ciasta. W jeden bok wkładamy czekoladowe chrupki. Dekorujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować