Tort dla baletnicy

4.5 (145 ocen)

  • 60 min

solenizantka była zachwycona

  • 60 min

Składniki:

  • 2 biszkopty po:
    10 jaj
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 szkl.mąki pszennej
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1 szkl.cukru
    Masa
    0,5l.mleka
    0,5l.soku cytrynowego(czystego,lub rozcieńczonego z zagęszczonego)
    4 łyżki cukru
    3 budynie śmietankowe
    1 lyżka mąki ziemniaczanej
    2 masła
    Dodatkowo
    masa cukrowa
    barwniki spożywcze
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort dla baletnicy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty
    białka ubić z cukrem,dodać żółtka i na koniec mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia
    masa
    budyń ugotować na mleku wymieszanym z sokiem cytrynowym,cukrem i mąką ziemniaczaną.Wystudzić.Nastepnie utrzeć z masłem na puszystą masę
    Biszkopty przeciąć na 3 części i każdy nasączyć wodą mineralną z sokiem cytrynowym.Można położyć dowolne owoce.
    Każdy smarować kremem.Na koniec cały tort resztą masy wysmarować dookoła
    Masę cukrową rozwałkować,obłożyć tort,udekorować ozdobami również z masy cukrowej

Porady

Ozdoby warto jest zrobić wcześniej

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować