Tort dla baletnicy

4.5 (173 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Młodsza córka chodzi do szkoły baletowej.To dla niej zrobiłam taki tort.

Składniki:

  • Ciasto: 7 jajek
    ● po 7 łyżek mąki i cukru
    ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    ● 1,5 łyżki octu
    ● op. cukru waniliowego
    Do dekoracji: bita śmietana
    ● czekolada
    ● cukier
    puder
    ● mrożone maliny
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort dla baletnicy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy. Dodajemy
    po łyżce cukru i cukier waniliowy.
    Żółtka z proszkiem i octem
    roztrzepujemy widelcem. Gdy
    zgęstnieją, dodajemy do białek
    i mieszamy. Wsypujemy po
    łyżce mąki i delikatnie mieszamy.
    Pieczemy ok. 20 minut
    w temperaturze 180 °C.
  • 2. Ostudzony biszkopt przekładamy
    bitą śmietaną.
    Wierzch posypujemy startą
    czekoladą. Wycinamy szablon
    baletnicy i przykładamy do
    tortu. Posypujemy cukrem pudrem
    i układamy maliny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować