Tort czekoladowy z bezami

4.5 (198 ocen)

  • 50 min

Ten tort przygotowałam na urodziny mojego męża

  • 50 min

Składniki:

  • Ciasto:
    9 jajek
    1 1/2 szklanki cukru kryształu
    1 1/2 szklanki mąki pszennej
    2 duże łyżki kakao
    2 płaski e łyżeczki proszku do pieczenia

    Krem:
    1 kostka masła
    1 kostka margaryny
    4 jajka
    8 łyżek cukru kryształu
    1 łyżka mielonej kawy
    opakowane małych kolorowych bez
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Torty Tort czekoladowy Desery Beza

Tort czekoladowy z bezami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Przygotowac biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i zółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Lekko wymieszać. Wylać na formę, piec w temp. 160-180 C ok. 30-40 minut.
    2. Jajka ubić z cukrem na parze. Masło i margarynę utrzeć na puszystą masę. Połączyć z przestudzonymi ubitymi jajkami i łyżką kawy.
    3. Tort przekroić na 3 części, naponczować zaparzoną kawą. Przełożenie tortu: ciasto czekoladowe-masa- warstwa bez- masa-ciasto czekoladowe-masa-ciasto czekoladowe. Tort przyozdobić masą i dekoracjami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować